дзяржаўная ўстанова

"РЭЧЫЦКІ ЗАНАЛЬНЫ ЦЭНТР ГІГІЕНЫ І ЭПІДЭМІЯЛОГІІ"

Аддзяленне гігіены харчавання

Загадчык аддзялення гігіены харчавання:
-
(тэл. +375 (2340) 9-91-58)

Аддзяленне гігіены харчавання (ГП) уваходзіць у склад аддзела гігіены ДУ "Рэчыцкі занальны цэнтр гігіены і эпідэміялогіі" (ЗЦГЭ) і дзейнічае на падставе Закона Рэспублікі Беларусь "Аб санітарна-эпідэміялагічным дабрабыце насельніцтва" ад 07.01.2012г. №340-3.

 

Задачы аддзялення:

  • Ажыццяўленне дзяржаўнага санітарнага нагляду за выкананнем ведамствамі, прадпрыемствамі арганізацыямі і іншымі суб'ектамі гаспадарання, незалежна ад форм уласнасці, службовымі асобамі і грамадзянамі патрабаванняў санітарнага заканадаўства, санітарных норм, правіл і гігіенічных нарматываў у галіне гігіены харчавання.

  • Аналіз і ацэнка ў дынаміцы санітарна-гігіенічнага стану падкантрольных аб'ектаў, кантроль за распрацоўкай і рэалізацыяй адпаведных планаў мерапрыемстваў і праграм па паляпшэнні санітарнага стану аб'ектаў з улікам прапаноў санітарнай службы.

  • Каардынацыя дзейнасці ведамстваў, прадпрыемстваў і ўстаноў па пытаннях забеспячэння рацыянальнага і бяспечнага харчавання насельніцтва і інш.

  • Падрыхтоўка і ўнясенне ў адпаведныя органы дзяржаўнай улады і кіравання прапаноў, праграм, мерапрыемстваў па забеспячэнні санітарна-эпідэміялагічнага дабрабыту і ўмацавання здароўя насельніцтва.

  • Функцыі аддзялення:

  • Правядзенне санітарна-гігіенічнай экспертызы па заявах арганізацый, індывідуальных прадпрымальнікаў, з выдачай заключэння ўстаноўленай формы.

  • Удзел у рабоце камісій і кантроль выканання санітарнага заканадаўства, санітарна-гігіенічных норм і правілаў пры адводзе зямельных участкаў пад будаўніцтва і рэканструкцыю аб'ектаў.

  • Выбарачны кантроль праектных арганізацый у частцы захавання санітарных нормаў і правілаў пры праектаванні новага будаўніцтва (рэканструкцыі) аб'ектаў, разгляд праектных матэрыялаў у выпадках адступленняў ад СанПіН або адсутнасці апошніх.

  • Нагляд за выкананнем санітарных нормаў і правілаў пры будаўніцтве, рэканструкцыі «харчовых» аб'ектаў, прадпрыемстваў, змене профілю і тэхналогіі або аб'ёмаў вытворчасці.

  • Правядзенне экспертызы праектаў будаўніцтва і рэканструкцыі прамысловых аб'ектаў па звароце заказчыка.

  • Удзел у рабоце па прыёмцы ў эксплуатацыю зноў выбудаваных, рэканструяваных або часова неэксплутаваных аб'ектаў з выдачай адпаведнага заключэння.

  • Нагляд за выкананнем санітарных нормаў, правіл і гігіенічных нарматываў на падкантрольных аб'ектах, уключаючы нагляд за санітарным станам тэрыторыі, вытворчых і дапаможных будынкаў і памяшканняў.

  • Ажыццяўленне нагляду за выкананнем санітарных норм, правіл і гігіенічных нарматываў, нарматыўных дакументаў Міністэрства аховы здароўя Рэспублікі Беларусь пры вытворчасці і рэалізацыі харчовай сыравіны, харчовых прадуктаў, харчовых дабавак, матэрыялаў і вырабаў, якія кантактуюць з імі ў працэсе вырабу, захоўвання, транспарціроўкі і рэалізацыі насельніцтву.

  • Правядзенне гігіенічнай экспертызы харчовых тавараў у межах кампетэнцыі ўстановы «Рэчыцкі ЗЦГЭ».

  • Кантроль своечасовасці праходжання абавязковых медыцынскіх аглядаў і флюараграфічнага абследавання работнікамі аб'ектаў нагляду.

  • Ацэнку арганізацыі вытворчага кантролю па падзеле гігіены харчавання з аказаннем неабходнай арганізацыйна-метадычнай дапамогі.

  • Распрацоўку прапаноў у рэгіянальныя (мэтавыя) праграмы па захаванні і ўмацаванні здароўя насельніцтва.